sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Elementaalinen kehotyyppi: Ilma
Luonnossa Ilma, tai tuuli, liikkuu arvaamattomasti. Se muuttuu nopeasti emmekä varsinaisesti voi ennustaa sen seuraavaa siirtoa. Ilma edustaa kuumuutta ja kosteaa, vetistä tai märkää.
Ilma edustaa meidän henkisiä ja viestinnällisiä toimintoja. Kehossamme isoimmat kommunikaattorit ovat aivomme ja hermostomme sekä vähemmän ymmärretyt energiapisteet; akupuntiopisteet ja chakrat.

Ilma kehotyypit ovat usein pää pilvissä tai uppoutuneena omiin ajatuksiinsa ja heidät pitää houkutella takaisin Maan pinnalle. Ilman luonne on pysähtynyt ja menevä, joten se muuttuu nopeasti kehossa. Tämä voi ilmentyä energiana, joka tulee energiapiikkeinä purskahtaen ja räjähdysmäisesti tai fyysisinä tiloina, jotka heiluvat ääripäiden välillä.
Tässä muutama oletettu vaiva, joita hallitsematon Ilma kehossamme voi aiheuttaa: hermoston häiriöt, yliherkkyys (erityisesti esim. valot, tuoksut kemikaalit ja sähkömagneettiset kentät), yliajatteleminen, ravinteiden puutteet, vajaaravitsemus, anemia, ”aivosumu”, päättämättömyys, ahdistus, astma, huono pintaverenkierto ( = kylmät jalat ja kädet), arvaamaton käyttäytyminen, burnout ja matala verenpaine.Kuntoilun kannalta tarkasteltuna, Ilmakehot ovat luonnostaan lahjakkaita cardiotreenissä. On suositeltavaa, että Ilmakehot harjoittavat liikuntaa, jossa on paljon spurtteja ja hyppyliikuntaa (plyometric). Ilmakehojen on myös tarpeellista tasapainottaa heidän ruumiinrakennettaan ja tietoisesti lisättävä lihasmassaansa painoharjoittelulla.
Ilmakehoilla on yleensä nopea aineenvaihdunta, mutta ovat usein niin ajatuksiinsa vaipuneita, että yksinkertaisesti unohtavat syödä. Ilmakehoille on tärkeää tehdä päivittäinen aikataulu itsensä punnitsemiselle, säännölliselle aterioinnille sekä maadoitusharjoituksille (nopea aineenvaihdunta ja syömisen unohtelu voivat äkkiä pudottaa painoa liian alhaiseksi). Ilmakehojen on tärkeää syödä ravintorikkaita ruokia, jotka sisältävät paljon kivennäisaineita, sillä kivennäisaineet kiinnittävät Ilmakehon maatasolle.
Ilmakehot saavat usein voimaa uusien asioiden oppimisesta, ystävien kanssa jutustelusta, uuden kirjan lukemisesta, kirjottamisesta, katsomalla taide-elokuvia ja hengitysharjoituksista.Lyhyesti
Ilma
 • Jang
 • Ominaisuudet: 
  • Kuuma + kostea
 • Liikkuu arvaamattomasti ja kaarrellen
 • Hallitsee: 
  • kehon viestinnällisiä toimintoja; hermostoa ja energiakanavia (akupunktio, chakrat)
 • Herkästi altis: 
  • hermoston häiriöt, yliherkkyys, yliajatteleminen, ravinteiden puutteet, vajaaravitsemus, anemia, ”aivosumu”, päättämättömyys, ahdistus, astma, huono pintaverenkierto, arvaamaton käyttäytyminen, burnout ja matala verenpaine.
 • Liikuntasuositukset: 
  • Cardiotreeni, painoharjoittelu, kuntosaliharjoittelu, plyometric
 • Ravintosuositukset: 
  • säännöllinen ruokailu; ravintorikkaat ja maadoittavat ruuat. 
 • Palautuu: 
  • uuden oppimisesta, ystävien kassa juttelusta, uuden kirjan lukemisesta, kirjoittamisesta, taide-elokuvien katselusta, hengitysharjoituksista
6 kommenttia:

 1. Ilma on mun elementti ja näistä 95% vähintään pätee🌬🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elementaali kehotyyppi lasketaan syntymäkartasta, eli se ei oo sama kun esim horoskooppimerkin elementti. :) Mä oon näiyä kavereille laskenut, en muista oonko sulle? Mun kehotyyppi on ilma-vesi

   Poista
  2. Mun mielestä oot.

   Poista
 2. Tämäpä on jännä! Miten tällainen lasketaan? :) Onko miten hankala homma, ts. opettelenko itse vai etsinkö jonkun maksusta tekemään tämän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän monimutkainen se lasku on ainakin aluksi. Se lasketaan syntymäkartasta. En ole vielä päättänyt julkaisenko ohjeet siihen, se tarvitsis varmaan videona nimittäin tehdä... Mä mietin, että jahka oon nää kaikki tyypit julkassu, voin muutamalle vapaaehtoselle kehotyypin laskea. Haluaisitko olla yksi näistä vapaaehtoisista? :)

   Poista
  2. Oi kyllä, jos vain viitsit. :)

   Poista