maanantai 21. elokuuta 2017

Hämeen Keskiaikafestivaalit

Keskiaika, tuo ah, niin kiehtova ajanjakso ihmisen historiassa. Vaikka jokainen tietää, että keskiaika oli varsin verinen ja surullinenkin ajanjakso, niin jostain syystä tykkäämme romantisoida sen mielissämme kiehtovaksi ja jopa kauniiksi ajanjaksoksi – myös minä teen näin. Mikäs sen oivallisempi paikka päästä nauttimaan keskiajan pukuloistosta ja hengestä, kuin Hämeen Keskiaikafestivaalit!

Tämä oli kolmas kerta, kun vierailimme Hämeen keskiaikamarkkinoilla, muina vuosina olemme päässeet paikalle vain päiväksi. Tänä vuonna olimme kolme päivää ja yövyimme teltassa. Keväällä kiinnitin huomiota Keskiaikamarkkinoiden verkkosivuilla siihen, että tänä vuonna ensimmäistä kertaa paikalla on mahdollista yöpyä modernilla teltalla. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan meidän piti mennä autenttiselle puolelle elävöittijiksi, mutta raskaus kun meni miten meni, en ollut kykeneväinen tekemään mitään ylimääräistä. Teltan ja vaatteiden valmistus siis jäi - päädyimme leiriytymään "muovileiriin".
Meillä oli leirinaapureina ihana porukka, jotka olivat joutuneet autenttisilla teltoilla ikävän sattuman kautta ”muovileiriin”, heiltä saimme paljon hyviä vinkkejä autenttisen teltan valmistukseen sekä muuhun tarpeelliseen, mitä kannattaa huomioida keskiaikaleiriläisenä.


”Muovileiri” sijaitsi linnan takana alueella, johon ei ollut näkyvyyttä markkina-alueelta, joten paikka oli eristyksissä muista leireistä. Jo tämän huonon  sijainnin takia haluamme ensivuonna leiriytyä autenttisella teltalla.


Leirin kehnosta sijainnista huolimatta, oli keskiaikaviikonloppu mahtava kokemus. Leirinaapurit olivat upeita yksilöitä ja heidän kanssaan paransimmekin maailmaa myöhään yöhön asti leirinuotion äärellä molempina iltoina.


Vaikka olimme paikalla koko viikonlopun, niin osa ohjelmanumeroista jäi näkemättä, osittain omasta syystä, paljon huonon sijainnin syystä ja siitä, ettei hokattu hakea ohjelmainfoa. Koska olimme niin syrjässä telttoinemme, olimme ilman ohjelma-aikataulua autuaan tietämättömiä siitä, mitä itse alueella tapahtui. Noh, ensi vuonna olemme taas viisaampia, ja muistamme hakea sen ohjelmainfon. ;) Turisaksen esiintymistä emme missanneet ja täytyypä sanoa, että se edelleen on yksi kovimmista livebändeistä, mitä tiedän.


Mitä omiin ostoksiin tulee, niin ostin variksen jalasta tehdyn korun ja Ukon Vasaran. Himoitsin myös muutamaa luukorua, mutta en raaskinut enempää koruja ostaa – niitä kun niin harvoin voin käyttää. Ostin myös pellavapussukan ja Ronjalle prinsessahatun. Salakirjojen kojulla oli useampi kirja, mitkä minun piti ostaa, mutta UNOHDIN käydä ne ostamassa. Käsittämätöntä, miten sellaisen voi unohtaa.


Markkina-alueella törmäsi mitä upeimpiin ja mielikuvituksellisimpiin asuihin. Kuvattavaa olisi ollut vaikka ja kuinka, jos vain olisi jaksanut muistanut kantaa kameraa koko ajan mukana.
Mitä minun ja mieheni asuihin tulee, niin en ehtinyt/jaksanut/saanut aikaiseksi tehtyä sellaisia asuja, kuin alunperin oli tarkoitus. Miehelleni väsäsin yhdessä illassa nopeasti edes hieman keskiaikaa henkivän tunikan, itselleni valmistin hameen, joka sopi yhteen muutama vuosi sitten koulussa valmistamani korsetin kanssa.


Kaikinpuolin viikonloppu oli hurmahtava (hurjan mahtava)! Täällä on aloitettu tohinalla viikinkiteltan valmistamisen suunnittelu, johon saamme apua isältäni - ompelu tosin jää yksin minun vastuulleni. Siinä sivussa olen jo hieman suunnitellut asujamme ja olenkin ajatellut nyt hetikohta alkaa hamstraamaan materiaaleja. Vuosi menee yllättävän nopeasti, se on todettu monen monta kertaa. Kenties päivittelen tänne, miten telttaprojekti vuoden mittaa etenee.

2 kommenttia:

  1. Onneks Salakirjat toimittaa nopeesti myös netitse ♥ Toivon että itsekin pääsen ensi vuonna paikalle :)

    VastaaPoista
  2. Kuulosti niin hienolta tuo leirielämä! Mulle tuo leirin sijainti olis ollut varmaan just täydellisen syrjäinen, kun en ole hälinän ystävä, mutta toki ensisijaisesti pyrkimys on täälläkin sinne alkuperäispuolelle :p
    Turisas oli kyllä positiivinen yllätys!

    VastaaPoista