sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Kodin puhdistaminen

Meillä on kodissa ollut energiat hieman… noh, sekavat siitä lähtien kun muutimme. En ole kertaakaan tehnyt puhdistusta tai minkäänlaista ”kodin siunausta”, vaikka se on ollut to do -listalla muutosta asti. Erityisesti lastenhuoneen energiat ovat levottomat. Siellä olen muutaman kerran joutunut tekemään ”nopean puhdistuksen”, sillä joinain öinä Ronja heräsi yöllä ja huusi hysteerisenä. Muutenhan neiti nukkuu todella hyvin. Hän on aina sen jälkeen nukkunut levollisesti, kun pikainen puhdistus on tehty. Jopa noitaystäväni, joka yöpyi lastenhuoneessa, totesi että siellä on todella levotonta.


Yleensä olen hoitanut kodin puhdistuksen suitsuttamalla, mutta nyt tuumasin, että näiden energioiden tasapainoon saattaminen ja ei toivottujen energioiden karkottaminen vaatii vähän enemmän, joten suunnittelin enemmänkin rituaalinomaisen puhdistuksen, kuin pelkän suitsuttamisen. Toki tulen kodin huoneet vielä salvialla läpikäymään, kun varsinainen puhdistus on tehty.
Kodin puhdistus aloitetaan tietenkin ensin fyysisellä tasolla, ennen kuin siirrytään henkiselle tasolle.

Siivoa kotisi. Mitä perusteellisemman siivouksen suoritat, sen parempi. Jos olet harkinnut joidenkin tavaroiden kierrätykseen/roskiin viemistä, nyt on hyvä hetki tehdä se. Turha ja rikkinäinen roina nurkissa kerää turhanpäiten negatiivista energiaa, puhumattakaan siitä, miten paljon se itseä häiritsee, jos kaapit tursuaa kaikkea turhaa. Meillä on paljon tavaraa, mutta tällä hetkellä ei mitään ”turhaa”. Itse viihdyn kodissa, jossa on tavaraa, liian tyhjä koti ahdistaa minua. Meillä tällä hetkellä ongelmana on se, että tavarat eivät ole oikeilla paikoillaan, vaan pääosin makuuhuoneen lattialla. Oma rituaalini siis alkaa tavaroiden järjestämisellä (sanottakoon, että itselle tämä ei ole yhden pvän homma, vaan aloitan jo viikolla ja saatan loppuun viikonloppuna) ja pyykkäämisellä.

Kun tavarat ovat paikoillaan ja järjestyksessä, on aika tarttua imuriin. Imuroinnin jälkeen on vuorossa lattian pesu ja pölyjen pyyhkiminen. Pesuveteen voit lisätä esimerkiksi sitruunanmehua tai laventeliöljyä, jotka ovat erinomaisia kodin puhdistamiseen negatiivisuudesta. Luututessasi visualisoi kaiken negatiivisen ja ikävän energian poistuvan lian mukana. Tämä on hyvää pohjustusta perusteelliselle henkisen tason puhdistamiselle. 

Kotonasi on varmasti huone, joka on ”kodin sydän”. Se voi olla keittiö, eteinen tai olohuone, jossa vietätte perheen kesken eniten aikaa. Tai ehkä se on lasten huone? Joka tapauksessa, keskity eritoten kodin sydämen siivoamiseen, sillä puhdistus tapahtuu tässä huoneessa. Mikään ei estä sinua tekemästä puhdistusta joka huoneessa, mutta puhdistusrituaalin suorittaminen vain yhdessä huoneessa, kodin sydämessä, toimii myös yhtä hyvin.
Itse rituaaliin tarvitset ruskean ja mustan kynttilän (voit myös käyttää tuikkua tai valkoista kynttilää, mutta kaiverra siihen/niihin suojeleva/karkottava riimu), suitsuketta (esimerkiksi salviaa, siankärsämöä, laventelia), suolaa ja vettä. 


Kun olet valmis henkisen tason puhdistamiseen, keskitä itsesi. Aseta kynttilät huoneen keskelle. Rentoudu. Ajattele ihmisiä ja eläimiä jotka asuvat kanssasi, he tekevät kodista kodin. Tunne lämpö, jonka perheen ajattelu sinussa saa aikaan (jos asut yksin, ajattele tunnetta, jonka sana koti sinussa saa aikaan). Tämän lämmön ja onnen tunteen haluat tuntea kotonasi aina ja haluat myös vieraiden tuntevan sen. Sytytä kynttilä/kynttilät. Sekoita hieman suolaa veteen. Kulje huoneessa myötäpäivään samalla hieman roiskien suolavettä ympärillesi. Lausu:

”Suola ja vesi puhdistaa, negatiivisuuden karkoittaa. Mikään paha ei ole tervetullut, paha ei ole tervetullut”


Sytytä suitsuke ja kulje sen kanssa huoneen ympäri myötäpäivään lausuen:

”Puhdistan kotini kaikesta negatiivisesta luoden tasapainoisen energian. Vain rakkaus ja valo on tervetullut”

Palaa kynttilän/kynttilöiden eteen. Visualisoi huoneen täyttyvän kirkkaasta valosta, joka täyttää koko kodin. Se leviää huoneesta toiseen työntäen kaiken negatiivisen energian pois. Se leviää kodin ulkopuolelle luoden suojan sen ympärille. Tämän suojan läpi ei pääse negatiivinen energia. Lausu:

”Elementit kuulkaa mua, vapauttakaa voimanne
kun tänä maagisena hetkenä kaipaan apuanne.
Vapauttakaa voimanne, kun nyt siunaan ja suojaan kotini.
Ei negatiivisuus saa astua sisään, vain rakkaus on tervetullut,
 ei levottomat henget kuljeksia saa, vain valo on tervetullut,
nyt keskitän voimani ja suojaan kotini!"

Kun lopetat loitsusi, piirrä kehä kynttilän yläpuolelle ja jatka sitä piirtämällä spiraalia. Tämä nostattaa energiaasi. Jatka spiraalin piirtämistä nostaen samalla kättäsi ylemmäs. Kun saavut spiraalin ”loppuun”, nosta kätesi kohti taivasta ja vapauta energiasi ja saata loitsusi loppuun sanomalla:

”Tämä koti on nyt puhdistettu ja siunattu minun tahdostani ja halustani,
Ilman, tulen, veden ja maan kautta, suljen tämän loitsun. Tämä koti on nyt siunattu!”





Voit antaa kynttilän/kynttilöiden ja suitsukkeen palaa loppuun (jos sinulla on iso suitsutuspuntti, kuten minulla, on järkevintä sammuttaa se, puhdistaa ja laittaa säilöön odottamaan uutta käyttöä). Tuntuuko kotisi erilaiselta? Kun seuraavan kerran saat vieraita, kiinnitä huomiota, miten he käyttäytyvät. Tämä puhdistus vaikuttaa jokaiseen kodissasi vierailevaan positiivisella tavalla. Haluan kuulla myös teidän lukijoiden fiiliksiä tästä, jos kokeilette tätä puhdistusmenetelmää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti