sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Negatiivisuudesta irti päästäminen

Imbolc ja helmikuu ovat olleet minulle aina eräänlaista uudistumisen aikaa. Kevät saa minussa aikaan uudenlaista energiaa ja herään samaa tahtia ”eloon” luonnon kanssa. Loppuvuoden pimeys on väistynyt lisääntyvän valon tieltä ja on aika tosissaan katsoa kohti tulevaa kevättä ja uuden elämän aikaa. Tammikuussa keskityttiin kodin energioiden puhdistamiselle; helmikuussa on aika puhdistaa itsensä ja miettiä minkä suunnan aikoo ottaa edessä olevalle vuodelle. Itsensä puhdistaminen on tärkeää, sillä negatiivinen energia kehossamme aiheuttaa paljon ikäviä oireita. Negatiivista energiaa aiheuttaa omat ikävät ajatuksesi ja tekosi, mutta myös moni ulkopuolinen ihminen voi vaikuttaa sinuun negatiivisesti – jopa läheisesi. On myös ihmisiä, jotka tiedostamattaan (tai jopa tietoisesti) ovat ns. energiasyöppöjä, jotka pelkällä läsnäolollaan kuluttaa energiaasi. Tehokas itsepuhdistautuminen auttaa suojautumaan myös tällaisilta energiarosvoilta.

Kuten jo aiemmassa postauksessa mainitsin, niin itse olen pyrkinyt eroon negatiivisuudesta, niin ajatuksista kuin ihmisistäkin. Tämä onkin ensimmäinen askel itsensä puhdistamisessa – ja se haastavin. On vaikea luopua negatiivisista ajatuksista, varsinkin jos sinussa on yhtään pessimistin vikaa niin kuin itsessäni. Uskon ja luotan ajatuksieni voimaan: kun kovasti uskon pääseväni eroon negatiivisuudesta, näin myös käy. Hankalinta on karsia negatiivisia ihmisiä ympäriltäsi. 
Nämä voivatkin olla hieman pidempi projekti, kuin itsensä puhdistaminen jonkin rituaalin avulla. Itse olen vasta alussa negatiivisten ajatusten sekä -ihmisten vähentämisessä elämässäni, mutta oloni on jo paljon kevyempi ja energisempi. On toki päiviä, kun en edes yritä estää negatiivisia juttuja ja tästä on yleensä seurauksena ikävä päänsärky ja raskas olo. Kun olet pyrkinyt eroon niistä ja yllättäen päästät negatiiviset asiat valloilleen, niin ne vaikuttavat normaalia vahvemmin. Elä tee siis niin kuin minä ja anna negatiivisuuden voittaa, ei edes hetkellisesti.

Aloitetaan tämä teema kevyellä ja helpolla tavalla lähteä puhdistamaan itseään. Tämän alla olevan puhdistautumisen voi myös yhdistää viime kuussa esittelemääni kodin puhdistukseen. 


MAAGISET TUOKSUHAUDUKKEET

On aika päästää irti menneestä ja valmistaa itsemme uudelle vuodelle ja uudelle elämälle edessämme.
Piristä aistejasi, herättele muistojasi ja kuljettaudu suloisiin tuoksuihinjoita maagiset tuoksuhaudutteet luovat

Mikä tahansa pata/kattila/pannu kelpaa, lisää vain aineksesi sekä
tilkka vettä ja anna kiehua miedolla lämmöllä.
Muista lisätä vettä lisää ajoissa, ennen kuin
pata kiehuu kuivaksi.

Kotisi muuttuu tuoksuvaksi ja tunnet olosi uudistuneeksi näiden haudutemausteiden avulla:
kaneli, maustepippuri, appelsiinin ja sitruunan kuori…
Lisää listattu alempana.

Hengitä tuoksuhaudutteen tuoksuja syvään ja keskity asioihin, joista haluat luopua ja visualisoi asioita, joita haluat saavuttaa. Anna tuoksujen virrata kehosi läpi vieden negatiiviset ajatukset mukanaan -tunne uudistuvasi.
Lempeä tuoksuhaudute tuo uusia unia ja avaa sielusi tulevalle vuodelle ja auttaa sinua olemaan avoin kohdatessasi Uuden Minän.

Ainekset:
(jos mahdollista, käytä tuoreita yrttejä/mausteita)
laakerinlehdet
kuivatun ruusun terälehdet
inkivääri
katajanmarjat
männyn oksa
rosmariini

timjami
sitruunan kuori
appelsiinin kuori
limen kuori
tähtianis
kardemumma

mausteneilikka
kuivattu omena
vaniljatangon siivu
kanelitangot

muskottipähkinä


Tuoksuöljyt: jasmine, veriappelsiini, laventeli, suklaa jne.…



Ohjeet: Laita halutut ainesosat pieneen pataan/kattilaan/pannuun ja aseta levylle miedolle lämmölle ja anna kiehua hiljalleen. Muista, että vesi haihtuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti